Menu

header photo

De Docenten

Gorkis Rivas

Gorkis "El Bachatero" Rivas is een professionele danser, docent en choreograaf uit de Dominicaanse Republiek, het land van de Bachata en de Merengue waar dans en muziek een belangrijk deel uitmaken van het dagelijks leven, en tevens de oprichter van El Bachatero, de eerste Bachata dansschool van het Noorden en één van de eerste van het land. Gorkis heeft een unieke en gracieuze stijl bestaande uit een combinatie van swingende armbewegingen, verrassende figuren en sierlijk voetenwerk, dat allemaal met veel passie uitgevoerd.

Naast les geven in zijn eigen dansschool, werkt "El Bachatero" ook als gastdocent voor verschillende dansscholen in het Noorden van het land en verzorgt al jaren regelmatig workshops en optredens op feesten en allerlei evenementen in heel Nederland. Gorkis "El Bachatero" wordt tijdens de lessen geassisteerd door Cindy Woo. Omdat de lessen door twee docenten worden gegeven is er naast de algemene uitleg ook veel tijd voor individuele aandacht.

Hij wil de kennis die hij door de jaren heen ontwikkeld heeft overbrengen aan anderen, en vooral enthousiasme en passie voor dansen in brede zin delen. Tijdens zijn lessen zullen zeker dansplezier en gezelligheid niet ontbreken,
want daar draait het allemaal natuurlijk om!

Cindy Woo

Mijn naam is Cindy en ik ben een van de docenten bij Bachata dansschool El Bachatero. Mijn eerste kennismaking met de bachata waren de nummers Cuando volverás en Obsesión van de groep Aventura. Mijn nichtje die stage had gelopen op Guatemala liet het mij horen en ik was opslag verliefd op de instrumenten en Caribische klanken.

Mijn nieuwsgierigheid naar de bachatadans was gewekt en ik ben toen opzoek gegaan of er ook dansscholen waren die echte Dominicaanse bachatales gaven. Zo ben ik tweeëneenhalf jaar geleden bij El Bachatero terecht gekomen. Mijn eerste les bachata was zeer onwennig, de eerste pasje waren best lastig, maar ik had er onwijs veel plezier in.

Bachata was mijn passie geworden! Weer of geen weer, niks kon mij tegenhouden om op de fiets, desnoods lopend door de sneeuw naar de bachatalessen te gaan. Verder heb ik ook verschillende workshops en bootcamps gevolgd van meerdere bachatastijlen, maar echte bachata "Dominicana" is absoluut mijn ding. Deze stijl is zoveel anders dan de westerse bachata. Het is speels, cool, heeft meer gevoel en heeft veel meer uitdaging en vrijheid. ¡Soy una bachatera auténtica! (Ik ben een echte bachata "Dominicana" danser!)

Na zoveel lessen te hebben gevolgd en een lange tijd Gorkis tijdens de lessen te hebben geassisteerd, heb ik de mogelijkheid gekregen om verder te groeien als docent. Naast de lessen die ik nog altijd bij Gorkis volg, krijg ik dus ook lessen als docent. Mijn doel als docent is cursisten de bachatadans aan te leren, hulpfiguren aan te reiken voor op de dansvloer en achtergrond informatie te geven. Maar mijn grootste doel is vooral het plezier te delen die ik zelf heb ervaren en nog steeds ervaar tijdens de bachatalessen. Ik hoop dat jullie net zo veel zullen genieten van de bachata en de lessen zoals ik.

¡Bachata con pasión!

Gorkis "El Bachatero" Rivas