Menu

header photo

Niveaus

Algemeen
Er worden cursussen gegeven voor beginners tot en met vergevorderden. Deze starten telkens om de 6 weken. Een cursus bestaat uit 6 lessen van 1 volledig uur (incl. proefles). In de zomermaanden worden intensieve cursussen gegeven.

Overzicht niveaus

Bij elke niveau zal vanaf het begin aandacht worden besteed aan het leren luisteren en voelen van de muziek om op een natuurlijke manier de bachata te leren dansen. Daarbij ligt ook de nadruk op het stijlvol uitvoeren van alle behandelde figuren, plus het leiden, volgen en aanvoelen van je danspartner. Tijdens de lessen zullen zeker dansplezier en gezelligheid niet ontbreken, want daar draai het allemaal natuurlijk om!

Niveau 1 (Beginners 1)
Speciaal voor hen die nog weinig tot geen Bachata dansen. Naast de basistechnieken van de Bachata leer je hier ook enkele voetenwerk en draaien. Kortom: in zeer korte tijd krijg je alle essentiële en de belangrijkste figuren onder de knie.

Niveau 2 (Beginners 2)
Voor degene die Bachata ervaring hebben en bekend zijn met de Dominicaanse stijl. Er worden voetenwerk, enkele figuren behandeld en de technieken uitgebreid, zodat je na deze niveau op de dansvloer al een redelijk goed figuur kunt slaan.

Niveau 3 (Intermediate 1)
Swingende armbewegingen, zwevende draaifiguren en sierlijk voetenwerk komen hier aan bod. We besteden aandacht aan de coördinatie van houding en voetenwerk, het leren aanvoelen van de muziek en leiding geven/krijgen.

Niveau 4 (Intermediate 2) 
Het niveau wordt langzamerhand verhoogd in een aangenaam en gestructureerd tempo. Hier worden verschillende figuren en voetenwerk combinaties behandeld, terwijl veel aandacht wordt besteed aan houding, techniek, stijl, gevoel en ritme.

Niveau 5 (Gevorderden)
Hier wordt een begin gemaakt met een choreografie, het dansen in een groep en improvisatie. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het perfectioneren van de danspassen en worden figuren gecombineerd. Tijdens deze cursus komen ook meerdere bachata stijlen aan bod.